Meggyes emeletes


Ajánld ismerőseidnek!



Tészta:
3 tojás 
3 ek cukor
3 ek liszt
1 ek kakaópor
1 csomag négyszögletes háztartási keksz
1 csomag babapiskóta

Krémhez:
5 dl natúr joghurt
2 csomag vaníliás cukor
10 dkg porcukor
25 dkg mascarpone
1 dl Hulala tejszín
1 csomag zselatinfix

Tetejére:
40 dkg meggy 
1 csomag piros színű (eper, málna) gyümölcskocsonyapor






A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá felverjük. A vége felé hozzáadjuk a cukort, majd lazán belekeverjük a sárgáját, a lisztet és a kakaóport. Sütőpapírral bélelt közepes méretű, magas peremű tepsibe terítjük, előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 10-12 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, a tepsin belül alufóliából körben magas peremet formázunk, mert magasabb lesz a süti, mint a tepsi. A krémhez a joghurtot elkeverjük a cukrokkal és a mascarponéval. A tejszínt keményre felverjük, és a zselatinfixsze együtt a joghurtos keverékhez adagoljuk. A piskótára kenjük a krém harmadát. Erre babapiskótákat fektetünk, újra krém következik, majd háztartási keksz és a maradék krém. A tetejére sűrűn rárakjuk a kimagozott, papírtörlőn felitatott meggyet. A gyümölcskocsonyát a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük, és a meggyre rákanalazzuk. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnapra könnyen szeletelhetővé válik. Kockákra vágva tálaljuk. Finom, egyszerű desszert!