Oroszkrém kocka


Ajánld ismerőseidnek!




Tészta:
8 tojás
8 ek cukor
8 ek liszt
1 mk sütőpor
1 mk szódabikarbóna

Krém:
2 cs vaníliás pudingpor
7 dl tej
6 ek cukor
5 dkg mazsola
1 konzerv sárgabarack befőtt
4 dl Hullala tejszín
1 cs vaníliás cukor
1 ek zselatin

Tetejére: 
5 dkg mazsola
néhány kocka csokoládé






A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá felverjük. Egyesével belevegyítjük a sárgáját, beleforgatjuk a többi cukrot, a szódabikarbónával és a sütőporral elkevert lisztet. Három felé osztjuk, és sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, külön-külön 180 fokon kb. 8-10 perc alatt megsütjük, és félretesszük hűlni. Ezalatt a pudingport simára keverjük a cukorral és kevés tejjel. A többi tejet, majd a mazsolát hozzáadva sűrűre főzzük, és kihűtjük. A tejszínt keményre felverjük, a végén a cukrot is beleforgatjuk. A zselatint fél deci vízben elkeverjük, felmelegítjük és a tejszínhez csorgatjuk. A fele tejszínt óvatosan a mazsolás pudinghoz adjuk, valamint beletesszük a levétől lecsöpögtetett, apróra vágott befőttet is. Ezzel a gyümölcsös krémmel megtöltjük a lapokat. A megmaradt tejszínhabot a tetejére simítjuk, mazsolával olvasztott csokoládéval díszítjük. Kockákra vágva kínáljuk.