Ajánld ismerőseidnek!
Csokoládés finomság sütés nélkül, na ez az én kedvencem!A tetejére kerülhet bonbon, de akár dió is! Jobban jársz, ha félreteszel magadnak egy szeletnyit, mert a család azonnal felfalja! :)
Hozzávalók:
30 dkg kakaós keksz
5 dkg mazsola
5 dkg mogyoró
10 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
1 dl tej
2 evőkanál cukor
A tetejére:
25 dkg tejcsokoládé
2 teáskanál vaj
20 db. bonbon
Elkészítése:
A kekszet ledaráljuk és egy tálba tesszük a felaprított mogyoróval és a mazsolával együtt. A vajat a csokoládéval felolvasztjuk, a tejet és a cukrot hozzáadjuk és összekavarjuk, majd ráöntjük a kekszre. Alaposan összedolgozzuk. Ha a massza nagyon sűrűnek tűnik, egy kevés tejet még adhatunk hozzá. Lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk. A tejcsokoládét felolvasztjuk, a vajat belekavarjuk és a kekszes alap tetejére simítjuk. A bonbonokat a csokoládéba nyomjuk, hogy beletapadjanak. Használhatunk helyette diót is. Hűtőbe tesszük és mikor a csokoládé megszáradt, szeletelhetjük is.
Hozzávalók:
30 dkg kakaós keksz
5 dkg mazsola
5 dkg mogyoró
10 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
1 dl tej
2 evőkanál cukor
A tetejére:
25 dkg tejcsokoládé
2 teáskanál vaj
20 db. bonbon
Elkészítése:
A kekszet ledaráljuk és egy tálba tesszük a felaprított mogyoróval és a mazsolával együtt. A vajat a csokoládéval felolvasztjuk, a tejet és a cukrot hozzáadjuk és összekavarjuk, majd ráöntjük a kekszre. Alaposan összedolgozzuk. Ha a massza nagyon sűrűnek tűnik, egy kevés tejet még adhatunk hozzá. Lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk. A tejcsokoládét felolvasztjuk, a vajat belekavarjuk és a kekszes alap tetejére simítjuk. A bonbonokat a csokoládéba nyomjuk, hogy beletapadjanak. Használhatunk helyette diót is. Hűtőbe tesszük és mikor a csokoládé megszáradt, szeletelhetjük is.