NAGYON NAGYON CSOKIS FINOMSÁG, SÜTÉS NÉLKÜL!




Ajánld ismerőseidnek!



Csokoládés finomság sütés nélkül, na ez az én kedvencem!A tetejére kerülhet bonbon, de akár dió is! Jobban jársz, ha félreteszel magadnak egy szeletnyit, mert a család azonnal felfalja! :)

Hozzávalók:
30 dkg kakaós keksz
5 dkg mazsola
5 dkg mogyoró
10 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
1 dl tej
2 evőkanál cukor

A tetejére:
25 dkg tejcsokoládé
2 teáskanál vaj
20 db. bonbon

Elkészítése:
A kekszet ledaráljuk és egy tálba tesszük a felaprított mogyoróval és a mazsolával együtt. A vajat a csokoládéval felolvasztjuk, a tejet és a cukrot hozzáadjuk és összekavarjuk, majd ráöntjük a kekszre. Alaposan összedolgozzuk. Ha a massza nagyon sűrűnek tűnik, egy kevés tejet még adhatunk hozzá. Lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk. A tejcsokoládét felolvasztjuk, a vajat belekavarjuk és a kekszes alap tetejére simítjuk. A bonbonokat a csokoládéba nyomjuk, hogy  beletapadjanak. Használhatunk helyette diót is. Hűtőbe tesszük és mikor a csokoládé megszáradt, szeletelhetjük is.