Ajánld ismerőseidnek!
Egy édes kis finomság, mi nem tudunk betelni vele, ezért ha megsütöm, akkor mindig jó sok készül.
HOZZÁVALÓK
Tésztához:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg darált törökmogyoró /dió
15 dkg porcukor
2 ek cukrozatlan kakaópor
Krémhez:
3 dl tej
1 tasak vaníliás puding
15 dkg margarin
10 dkg porcukor
1/4 üvegcse zöld mandulaaroma.
ELKÉSZÍTÉS
A tésztához a hozzávalókat jól összedolgozzuk majd vékonyan a formába nyomkodjuk.
200°C fokon kb. 10-15 percig sütjük(sütő függő) . A lényeg hogy tapintásra már ne legyen puha a tészta.
A krémhez a tejben elkeverjük a cukrot s a pudingport sűrűre főzzük majd állandó kevergetés mellett kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral s hozzáadjuk a kihűlt pudingot.
Henrietta Németh-Szőke receptje