Mandulamag sokak kedvenc sütije



Ajánld ismerőseidnek!



  Egy édes kis finomság, mi nem tudunk betelni vele, ezért ha megsütöm, akkor mindig jó sok készül.

HOZZÁVALÓK

Tésztához:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg darált törökmogyoró /dió
15 dkg porcukor
2 ek cukrozatlan kakaópor

Krémhez:
3 dl tej
1 tasak vaníliás puding
15 dkg margarin
10 dkg porcukor
1/4 üvegcse zöld mandulaaroma.


ELKÉSZÍTÉS
A tésztához a hozzávalókat jól összedolgozzuk majd vékonyan a formába nyomkodjuk.
200°C fokon kb. 10-15 percig sütjük(sütő függő) . A lényeg hogy tapintásra már ne legyen puha a tészta.

A krémhez a tejben elkeverjük a cukrot s a pudingport sűrűre főzzük majd állandó kevergetés mellett kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral s hozzáadjuk a kihűlt pudingot.

Henrietta Németh-Szőke receptje

Forrás:  https://egyszerugyorsreceptek.com