Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók
A tésztához
40 dkg finomliszt
25 dkg margarin
1 db tojás
1 csg. sütőpor
3 ek. kakaópor
15 dkg porcukor
fél dl tej (kb)
A töltelékhez :
1/2 kg túró
20 dkg porcukor
3 db tojássárgája
1 csg. vaníliás cukor
2 csg vaníliás pudingpor
3 db tojásfehérje kemény habja
5 dkg mazsola (vízben megáztatva)
A tepsi kikenéséhez
margarin
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk és a tepsi aljába terítjük. A másik cipót, amíg a tölteléket készítjük, egy folpackba csomagolva betesszük a fagyasztóba, hogy könnyen reszelhessük.
A töltelék készítése: a tojássárgákat a cukrokkal habosra keverjük, hozzákeverjük a túrót, a pudingporokat bele hintjük és tovább keverjük. A mazsolát is hozzáadjuk, amit előzőleg beáztattunk,majd lecsepegtettünk, majd beleforgatjuk a kemény tojáshabot is. A tepsiben várakozó tésztára simítjuk, majd a másik tésztacipót ráreszeljük és sütjük. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
A tésztához
40 dkg finomliszt
25 dkg margarin
1 db tojás
1 csg. sütőpor
3 ek. kakaópor
15 dkg porcukor
fél dl tej (kb)
A töltelékhez :
1/2 kg túró
20 dkg porcukor
3 db tojássárgája
1 csg. vaníliás cukor
2 csg vaníliás pudingpor
3 db tojásfehérje kemény habja
5 dkg mazsola (vízben megáztatva)
A tepsi kikenéséhez
margarin
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk és a tepsi aljába terítjük. A másik cipót, amíg a tölteléket készítjük, egy folpackba csomagolva betesszük a fagyasztóba, hogy könnyen reszelhessük.
A töltelék készítése: a tojássárgákat a cukrokkal habosra keverjük, hozzákeverjük a túrót, a pudingporokat bele hintjük és tovább keverjük. A mazsolát is hozzáadjuk, amit előzőleg beáztattunk,majd lecsepegtettünk, majd beleforgatjuk a kemény tojáshabot is. A tepsiben várakozó tésztára simítjuk, majd a másik tésztacipót ráreszeljük és sütjük. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
Forrás: https://www.facebook.com