Ajánld ismerőseidnek!
Kakaós mokkaszelet
Hozzávalók a tésztához:
6 db tojás
1 db citrom reszelt héja
24 dkg porcukor
2 dkg kakaópor
1 csg sütőpor
22 dkg rétesliszt
5 ek fekete kávé
A krémhez:
20 dkg vaj
17 dkg cukor
3 dl tej
3 ek liszt
1 vaníliás cukor
3 cl rum
2 ek kakaópor
A kávés mázhoz:
16 dkg porcukor
1 ek forró víz
2 ek forró fekete kávé
1 ek kanál rum
Elkészítés:
A piskóta készítés:
A tojásokat ketté választjuk.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral és a citrom reszelt héjával,majd hozzá keverjük a tojás sárgáját.
A lisztet a sütőporral ,kakaóporral elkeverjük,a piskóta masszához adjuk ,elkeverjük.
Végül a a hidegre hűlt kávét hozzá keverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsiben,3 lapot sütünk belőle.
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1284746338221562&id=1032582280104637
A krém készítés:
A tejet a liszttel,cukrokkal simára keverjük.
Sűrűre felfőzzük.
A kihűlt masszához keverjük a vajat,kakaóport és a rumot.
Jól kihabosítjuk.
A kisült,kihűlt lapk közé töltjük a krémet.
A máz készítés:
A porcukrot a kávával,rummal,vízzel jól kikeverjük és a süteményt bevonjuk.
/Közben betettem egy kis időre a mikróba,így könnyebben tudtam kikeverni,előbb oldódott a cukor!/
A tepsi mérete:20×30 cm
Hozzávalók a tésztához:
6 db tojás
1 db citrom reszelt héja
24 dkg porcukor
2 dkg kakaópor
1 csg sütőpor
22 dkg rétesliszt
5 ek fekete kávé
A krémhez:
20 dkg vaj
17 dkg cukor
3 dl tej
3 ek liszt
1 vaníliás cukor
3 cl rum
2 ek kakaópor
A kávés mázhoz:
16 dkg porcukor
1 ek forró víz
2 ek forró fekete kávé
1 ek kanál rum
Elkészítés:
A piskóta készítés:
A tojásokat ketté választjuk.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral és a citrom reszelt héjával,majd hozzá keverjük a tojás sárgáját.
A lisztet a sütőporral ,kakaóporral elkeverjük,a piskóta masszához adjuk ,elkeverjük.
Végül a a hidegre hűlt kávét hozzá keverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsiben,3 lapot sütünk belőle.
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1284746338221562&id=1032582280104637
A krém készítés:
A tejet a liszttel,cukrokkal simára keverjük.
Sűrűre felfőzzük.
A kihűlt masszához keverjük a vajat,kakaóport és a rumot.
Jól kihabosítjuk.
A kisült,kihűlt lapk közé töltjük a krémet.
A máz készítés:
A porcukrot a kávával,rummal,vízzel jól kikeverjük és a süteményt bevonjuk.
/Közben betettem egy kis időre a mikróba,így könnyebben tudtam kikeverni,előbb oldódott a cukor!/
A tepsi mérete:20×30 cm
Forrás: Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje