Diplomatakrémes



Ajánld ismerőseidnek!




Hozzávalók:
Piskóta:
6 db tojás
4 ek finomliszt
2 ek kakaópor
½ csomag sütőpor
1 csipet só
6 ek kristálycukor

Krém:
5 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
6 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
1 db citrom reszelt héja és a leve
15 dkg cukor
1 csomag 50 dkg –os mirelit leveles tészta


Elkészítés:
Piskóta készítés:
A tojásokat ketté választjuk.
A fehérjéket a sóval,cukorral kemény habbá verjük ,majd hozzá keverjük a tojások sárgáját.
A lisztet a kakaóport,sütőport összekeverjük.
Egy fakanál segítségével a cukros tojáshabba keverjük.
22×36 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük.
A tésztát bele öntjük ,majd 180 fokra melegített sütőben 20-22 perc alatt vagyis tűpróbáig sütjük.
A megsült piskótáról a sütőpapírt levesszük.
Hagyjuk kihűlni,majd keresztbe elvágjuk ,így két lapunk lesz.
A mirelit leveles tésztát szoba hőmérsékleten kiolvasztjuk , középen elvágjuk,majd tepsi méretűre kinyújtjuk egyenként.
Egy kicsit hosszabbra,szélesebbre,mint a tepsink.
Sütőpapírt teszünk a tepsi hátoldalára,a tésztát rátesszük,megszurkáljuk villával.
180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt szép rózsaszínűre sütjük.



Krém készítés:
A pudingporokat a cukrokkal,tejjel felfőzzük,majd kihűtjük.
A tejszínt felverjük keményre és apránként a pudingos krémbe keverjük,a citrom reszelt héjával,levével jól kihabosítjuk

A sütemény összeállítása:
1 leveles tésztalap,krém,barna piskóta,krém,barna piskóta,krém,leveles tésztalap.
A sütemény tetejére egy nehezéket teszünk,amivel lenyomatjuk.
Én egy tálcával befedtem és a jó vastag húsvágó deszkámat tettem rá.
Hűtőbe tesszük pár órára.
Porcukorral megszórjuk a tetejét és fűrészes késsel felszeleteljük.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 

Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje