Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:28-30 cm formához
6 tojás sárgája
26 dkg porcukor
1 dl olaj
1 dl meleg víz
30 dkg liszt
3/4 csomag sütőpor
6 tojás fehérje
+
2 evőkanál kakaó
1 evőkanál meleg víz
1 evőkanál olaj
Krém:
6 dl tej
2 csomag puncs puding vagy
(1cs.puncs-1 cs vanília puding)
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
mazsola, rum vagy rumaroma
Tetejére:
25-30 dkg étcsoki,4-5 kanál étolaj
1, A tojássárgáját cukorral jól kikavarjuk,apránként felváltva hozzáadjuk az olajat és vizet.
2, Hozzáadjuk a masszához a sütőporral elkevert lisztet,majd óvatosan keverjük bele a keményre vert tojásfehérjét.
3, A tészta felét őzgerinc formába tesszük,amit margarinnal kikenünk,ez lesz a sárga tésztánk.
4, A másik feléhez adjuk a 2 evőkanál kakaót,1 evőkanál víz és 1 evőkanál olajat.
4, Ha van 2 egyforma formánk,egyszerre süthetjük.Egyesével sütve először a sárga tésztát süssük ki.
5, Sütőt 180 fokra melegítsük ,süssük ki kb 25-30 perc alatt,a vége fele tűzpróbát alkalmazzunk. A kisült tésztát a formában hagy 10-15 percig,majd kiborítjuk.
6, A krémhez a margarint kikavarjuk porcukorral.
7, A tejben megfőzzük a pudingot,hozzáadjuk a rumba vagy aromába áztatott mazsolát,kavargatva kihűtjük.Kihűlés után apránként hozzáadjuk a kikavart margarinhoz.
8, Kb 1 cm szélesre vágjuk a rudakat.
9, A sütemény úgy állítjuk össze,hogy színben váltakozva ragasztjuk össze a sárga és barna tésztalapokat. Sárga-krém-barna.....míg el nem fogy a tésztánk.Két rudat készítsünk belőle.Marad krém,a tetejét is be lehet vonni krémmel.
10, Hűtőbe tesszük. Mikor megdermedt a krém, gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét belekeverjük az olajat, és bevonjuk vele a tésztát.
10, Mikor megkötött a csokoládé,ferdén kezdjük el felszeletelni a süteményt.Legkönnyebb forró vízbe mártott késsel.
Megjegyzés: Lehet kétféle pudinggal is elkészíteni,vanília és puncs pudinggal. –