Csokis habos mámor

Ajánld ismerőseidnek!





Hozzávalók a fehér piskótához.
24×39 cm-es tepsi
sütőpapírral bélelve
9 tojásfehérje
18 dkg cukor
27 dkg liszt
18 dkg olvasztott vaj
1 vaníliás cukor
2 fél marék csokis gabonapehely

A krémhez:
2 csg . tejszínízű pudingpor
20 dkg cukor
25 dkg vaj
5,5 dl tej

A mázhoz:
10 dkg tortabevonó csokoládé
1 ek. olaj





Elkészítése:

A piskóta készítése:
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük,majd hozzá adjuk a nem meleg olvasztott vajat és sütőporral elkevert lisztet is.
A masszát két részre osztjuk és sütőpapírral fedett tepsiben külön megsütjük.
A piskóta tetejére egy fél marék ,kevés tejben mártott csokis gabonapehellyel megszórjuk és együtt sütjük meg.

A krém készítése:
A tejet a pudingokkal,cukrokkal csomómentesre keverjük,sűrűre felfőzzük ,majd kihűtjük.
A kihűlt krémet a vajjal jól kihabosítjuk.
A tészta lapokat hosszában ketté vágjuk és így négy hosszú lapunk lesz.
A krémet 4 részre osztjuk.
3 /4 rész krémet ketté osztjuk.
Az első lapra kenjük a 3/4 rész felét a csokis lapra,majd ráfordítjuk a második lap csokis rész felőli oldalát.
Tehát a sima rész kerül felül,ezt kenjük meg az 1 /4 krémmel,rátesszük a 3. lapot,rá a maradék krém és ráfordítjuk a csokis lapot.
A sima felület maradjon felül.
Olvasztott csokival bevonjuk és hűtőbe téve másnap szeleteljük.  

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  https://www.facebook.com/konyhamania.edit.modra