Kókuszos krémes

Ajánld ismerőseidnek!





Mogyi szögletes ostyalap (2 db)

A tésztához:

7 tojásfehérje
25 dkg kristálycukor
20 dkg kókuszreszelék
5 ek liszt
1 tk sütőpor

A krémhez:

1 csomag fehércsoki ízű pudingpor Dr Oetker
1 ek kristálycukor a pudingba
3 dl tej
20 dkg porcukor
25 dkg Rama vajas íz, vagy vaj
5 dkg fehércsoki olajjal higítva gőz felett megolvasztva
A tetejére 10 dkg olvasztott csokoládé 75%-os




Elkészítése:

A sütő tepsijét ostyalappal fedjük be, amely alá szilikon lapot helyezünk.
A tojásfehérjét a cukorral egy robotgép segítségével kemény habbá verjük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket és a sütőporos lisztet.
Egy habkártya segítségével összekeverjük, és a masszát az ostyára kenjük.
Közepes hőfokon 170 fok világosra sütjük. Légkeverékesben 15 perc.
Megfőzzük közben a pudingot, 1 ek cukorral, és kevés vaj hozzáadásával kikeverjük,kicsit lehűtjük.A puha vajat habosra keverjük a porcukorral,majd hozzáadagoljuk a pudingot,és a fehércsokoládét. Alaposan krémesre keverjük.A kisült tésztára kenjük.Olvasztott csokoládéval megspricceljük, illetve diszíthetjük kedvünk szerint.Behűtjük 1 órára,és szeleteljük fel hosszúkás szeletekre.Azonnal fogyasztható!Pár nap múlva kicsit puhább lesz az ostyaalj, ha még marad belőle.


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  https://www.facebook.com/konyhamania.edit.modra