Csokis krémes képviselőfánk

Ajánld ismerőseidnek!





Hozzávalók a tésztához:

1,5 dl víz
1,5 dl étolaj
csipet só
1 csg. vaníliás cukor
15 dkg liszt
4 nagy tojás.

A krémhez:

2 csg. csokoládés pudingpor
5 dl tej
4 db tojásfehérje kemény habja
12 dkg cukor
2 dl habtejszín keményre verve





Elkészítése:

A tűzhelyt bekapcsolom 220 fokra .
A vizet,olajat,sót,vaníliás cukrot egy fazékban felforralom,lehúzom a tűzről ,bele keverem a lisztet,majd vissza teszem a tűzre,addig keverem,míg elválik a tészta az edény falától.
Közben kevergetem,langyosra hűtöm,majd egyenként bele keverem elektromos keverőgéppel a tojásokat.
Addig keverem,míg jó fényes lesz a tészta.
Egy kis tálba vizet teszek és kezemet vízbe mártva 3×4 cm-es golyókat formázok és sütőpapírral bélelt tepsire helyezem.
A kezemmel vízzel lespriccelem a fánkokat és a sütőpapírt is.
Mehet a sütőbe,1/2 óráig nem nyithatjuk ki a sütő ajtaját,mert különben összeesik a fánk.
A hőfokot 205 fokra vissza vesszük és készre sütjük.
A sütő ajtaját résnyire kitámasztjuk,hagyjuk a fánkokat kihűlni,száradni.
Jó ropogós tészta lett.
A kalapjukat levágjuk.
Szép üreges lett,nem volt szükség hártya eltávolítására.

Krém készítése:

A pudingporokat a cukorral,kevés tejjel simára keverjük,majd a többi tejet is hozzá adva sűrűre felfőzzük.
A tojásfehérjét kisebb adagokban hozzá keverjük,1 percig kézi botmixerrel simára keverjük.
A fánkokat betöltjük a krémmel.
A tetejükre habtejszín került.  

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  https://www.facebook.com/konyhamania.edit.modra