Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
Tészta hozzávalói:
8 dkg liszt
8 dkg cukor
1/2 sütőpor
1 dkg kakaó
2 db tojás
Túrós rész hozzávalói:
20 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1/2 citrom leve
2 dl Hulala (növényi tejszín)
50 dkg túró
1,5 dl tejföl
10 g zselatin
1 dl víz
reszelt citromhéj
15 dkg tortabevonó csokoládé
.
Elkészítés:
Az egész tojásokat keverjük jó habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a kakaót is.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, ma, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához. Ezután óvatosan keverjük össze, majd öntsük bele egy 26 cm-es kizsírozott, kilisztezett tortaformába. (a tortaformát sütőpapírral is kibélelhetjük)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15 percig. (én légkeverésnél 150 fokon 15 percig sütöttem)
A sütőből kivéve helyezzük rácsra, majd hűtsük ki egészen
Egy keverőtálba tegyük bele a túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat és a citrom levet, majd alaposan keverjük ki.
A vizet forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről és öntsük hozzá a zselatint. Ezután keverjük teljesen simára, majd hűtsük ki egészen.
A kihűlt zselatint ezután öntsük hozzá a túrós masszához, majd keverjük alaposan össze.
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a túrós-zselatinos krémhez.
A teljesen kihűlt tésztát tegyük vissza a tortaformába, majd öntsük rá a túrós-habos krémet. Ezután tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.
Amikor a torta már teljesen megdermedt, vegyük ki a hűtőből, majd vonjuk be a tetejét olvasztott csokoládéval.
Tipp / megjegyzés:
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk