Ajánld ismerőseidnek!
Tészta:
6 tojás
30 dkg cukor
40 dkg liszt
4 evőkanál méz
1 mokkáskanál szódabikarbóna
ízlés szerint fahéj, nálam 1 kávéskanálnyi
Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a mézet és a szódabikarbónát. Szép simára keverjük. Ízlés szerint fahéjat is adhatunk hozzá. 25 × 35 cm-es tepsiben 180°C-on 25-30 percig sütjük. Fontos, hogy ne mozgasd meg, mert összeesik a tészta!
:
Máz:
50 dkg porcukor (ez két adag, kevés marad belőle, azt általában kekszeshez használom)
8 evőkanál tej
3-4 evőkanál jó minőségű holland kakaópor
30 dkg vaj
pár csepp rum aroma
25 dkg kókuszreszelék
A porcukrot a tejjel és a kakaóporral forrásig melegítjük, pár percig főzzük, majd hozzáadunk 30 dkg vajat és pár csepp rum aromát. Jól összemelegítjük, a felkockázott tésztát belemártjuk, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.