Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók :
8 db főtt tojás
15 dkg főtt sonka
2 szál zöldhagyma
1 evőkanál tejföl
vaj
dijoni mustár
ízesítéshez só, bors ízlés szerint
salátalevél és sárgarépa díszítésként
Elkészítés :
A főtt tojásokat a tetejénél kettévágjuk és sárgájukat kiszedjük, és majd a fehérjébe rakjuk vissza a tölteléket. A tojások alsó feléből is levágunk egy apró darabot, hogy a csibék könnyebben megálljanak.
A főtt sonkát, zöldhagymát aprítógépbe összevágjuk, vagy darálón ledaráljuk. Utána az összes többi hozzávalóval együtt jól kikeverjük.
A tölteléket habzsákba rakjuk és nyomócsőn keresztül visszatöltjük a fél tojásfehérjékbe.
Borsból szemeket, sárgarépa cikkekből apró csőröket illesztünk a töltelék re. A végén feltesszük a kalapot.
Salátalevélre rakjuk a maradék tojás sapkákat mint tányérkákat a tojások mellé rakjuk.