Töltött tojás - sonkával


Ajánld ismerőseidnek!





Hozzávalók : 
8 db főtt tojás
15 dkg főtt sonka
2 szál zöldhagyma 

1 evőkanál tejföl
vaj
dijoni mustár
ízesítéshez só, bors ízlés szerint

salátalevél és sárgarépa díszítésként






Elkészítés : 
A főtt tojásokat a tetejénél kettévágjuk és sárgájukat kiszedjük, és majd a fehérjébe rakjuk vissza a tölteléket. A tojások alsó feléből is levágunk egy apró darabot, hogy a csibék könnyebben megálljanak.
A főtt sonkát, zöldhagymát aprítógépbe összevágjuk, vagy darálón ledaráljuk. Utána az összes többi hozzávalóval együtt jól kikeverjük. 


 A tölteléket habzsákba rakjuk és nyomócsőn keresztül visszatöltjük a fél tojásfehérjékbe. 

Borsból szemeket, sárgarépa cikkekből apró csőröket illesztünk a töltelék re.  A végén feltesszük a kalapot.
Salátalevélre rakjuk a maradék tojás sapkákat mint tányérkákat a tojások mellé rakjuk.

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is