Portugál sült burgonya, ennél gyorsabb és varázslatosabb köret nincs is!


Ajánld ismerőseidnek!






Hozzávalók:
8 db burgonya,
4 gerezd fokhagyma,
vaj,
olívaolaj,
rozmaring,
darabos tengeri só.




Elkészítés:
Mossuk meg a burgonyát és héjában főzzük meg, hagyjuk kihűlni. Tisztítsuk meg a fokhagymát és vágjuk apróra, öntsünk egy tepsibe, vagy hőálló edénybe olívaolajat (vagy napraforgó olajat) és rakjuk bele a felaprított fokhagymát, majd helyezzük el a burgonyát is a tepsiben. Nyomkodjunk meg minden darabot, hogy a héja meghasadjon, de a burgonya maradjon egészben. Fűszerezzük a burgonyát sóval és rozmaringgal, majd tegyünk minden borgonyára, egy kis darab vajat. Süssük a burgonyát 200 fokon 15- 20 percet, hogy jól megpiruljon. Jó étvágyat!

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  https://bidista.com/