Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók a tésztához :
35 dkg liszt
10 dkg cukor
2 evőkanál méz
8 dkg vaj
1 kiskanál szódabikarbóna
2 db tojás
1-2 evőkanál tej
Krémhez:
750 ml tej
1 csomag főzős tejszínes pudingpor
2 csomag főzős tiramisu pudingpor
15 dkg vaj
20 dkg porcukor
18 db babapiskóta
1-2 dl kávé
1 evőkanál rum
kakaópor
A tetejére:
2,5 dl Meggle cukrászhab
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 180
A mézet , a vajat, a cukrot, összekeverjük és felmelegítjük.
Nem forraljuk !
Kimérjük egy tálba a lisztet és szódabikarbónát, majd összekeverjük a meleg mézes masszával és a tojással.
Puha gyúrható tésztát gyúrunk ha kemény lenne , adjunk hozzá 1-2 evőkanál tejet !
Két részre osztjuk a tésztát és 20×30 cm-es tepsi méretűre kinyújtjuk és a tepsi hátán szilikonos sütőpapíron.
6 percig készre sütjük, de sütés előtt a lapokat szurkáljuk meg pár helyen.
Míg hűlnek a lapok , elkészítjük a krémet.
A pudingokat ( mind hármat együtt ) a tejjel,cukorral megfőzzük és kihűtjük.
A vajat a kihűlt pudinggal habosra keverjük
A krémet ketté osztjuk úgy,hogy a felső lapra kerüljön a krémből legalább 3 púpozott evőkanállal..
Az egyik mézes lapot egyenletesen megkenjük a krém felével, megszórjuk kakaóporral, majd a tészta rövidebb oldalával párhuzamosan rumos kávéba mártott babapiskótával egyenletesen kirakjuk.
Erre rásimítjuk egyenletesen a maradék krémet és befedjük a második mézes lappal.
A tetejét megkenjük rumos kávéval,majd a 3 ek krémmel és egy napra a hűtőbe tesszük,hogy az ízek összeérjenek,a lapok megpuhuljanak.
Másnap a tejszínt kemény habbá verjük.
A krém tetejére fele tejszínt rákenjük, megszórjuk kakaóporral és a maradék tejszínnel díszítjük.