Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
60 dkg finomliszt
5 dkg friss élesztő
2 dl tej
2 db tojássárgája
4 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
2 dl napraforgó étolaj
Töltelék:
50 dkg tehéntúró
5 ek cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 citromból nyert citromhéj
1 db tojás (kenéshez)
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt 1 ek cukorral, csipet sóval és 1 ek liszttel. A többi liszttel összedolgozzuk a felfuttatott élesztőt, a 4 ek cukrot, vaníliás cukrot, a tojássárgáját és annyi étolajat, hogy gyúrható legyen. Ha összedolgoztuk, lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük.
Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket úgy, hogy a hozzávalókat villával összedolgozzuk. Ha a tészta megkelt, átgyúrjuk, kinyújtjuk, és kb. 6 x 6 cm-es négyzeteket vágunk, belehalmozunk kevés tölteléket, és a 4 sarkát egymásra hajtogatjuk, hogy kis batyukat kapjunk. Lekenjük tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. –