Ajánld ismerőseidnek!
• 4 tojás
• 8 evőkanál cukor
• 4 púpozott evőkanál liszt
• 2-3 evőkanál kakaó
• 1 csomag sütőpor
A második laphoz:
• 6 tojásfehérje
• egy csésze cukor
• egy csésze darabokra vágott dió
• egy csésze magozott meggy
• egy csésze liszt
A krémhez:
•
6 tojássárgája
• 20 dkg cukor
• 4 csomag vaníliás cukor
• 20 dkg vaj
A tetejére:
• 3 dl meggybefőttlé
• 1 csomag málna- vagy eperízű pudingpor
.
Az első laphoz 4 tojásból, 8 evőkanál cukorral, 4 púpozott evőkanál liszttel, 2-3 evőkanál kakaóval, egy csomag sütőporral piskótát sütünk. A második laphoz 6 tojásfehérjét habbá verünk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és megsütjük. A krémhez 6 tojássárgáját 20 dkg cukorral gőz fölött sűrűre főzünk, majd miután kihűlt, hozzáadjuk a habosra kavart vajat és a vaníliát.
A krémet a kakaós lapra kenjük és erre helyezzük rá a második lapot. A meggylében megfőzzük a málna vagy eper pudingot, és még melegen a sütemény tetejére kenjük