Ajánld ismerőseidnek!
Az íze maga a csoda és olyan könnyed, hogy élmény belekóstolni! Ráadásul olyan káprázatos, hogy minden alkalomra jó választás!
Hozzávalók:
1 db piskótakarika;
2 dl joghurt;
2,5 dl tejszín;
10 dkg porcukor;
50 dkg málna;
2 dkg zselatin;
10 dkg eper (a díszítéshez)
A zseléhez:
fél citrom leve;
2 dl málnaszörp;
1,5 dkg zselatin
Elkészítése:
A málna felét áttörjük – a szép szemeket félretesszük a díszítéshez , a joghurttal, a porcukorral és a citromlével összekeverjük. A felvert tejszínhabot és az olvasztott, de már nem meleg zselatint is hozzáadjuk. A tortaforma aljára tesszük a piskótakarikát, az elkészített tölteléket ráöntjük és hűtőben 2 órán keresztül hűtjük. Dermedés után a tetejét a málna és eper szemekkel díszítjük, és a málnaszörpből készült zselével felöntjük. Jól kihűtjük, majd a karikából kivéve szeletekre vágva tálaljuk.