Ajánld ismerőseidnek!
Nap és est szelet, mert világos és sötét tésztából van, könnyű tejszínes krémmel és eperrel.
Hozzávalók:
a tésztához:
5 db tojás
20 dkg vaj
20 dkg kristálycukor /gyümölcscukor/
1 csomag vaníliás cukor
30 dkg liszt
1 dl tej
2 evőkanál. k kakaópor
1 csomag só
1 csomag sütőpor
a krémhez:
6 dl tej /2,8%-os/
6 evőkanál liszt /púpozva/
3 tojássárgája
3 csomag vaníliás cukor
20 dkg vaj
2 dl hulala habtejszín /felverve/
10-15 dkg porcukor/gyümölcscukor/
kb. 30 dkg friss eper
a tetejére:
3 dl hulala (felverve)
Elkészítés:
Az 5 tojássárgáját a vajjal, cukorral habosra keverjük, majd lassanként hozzáadjuk a tejet, a lisztben elkevert sütőport, végül a keményre felvert tojásfehérjét.
A tészta felét egy 30 x 20cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük.
A tészta másik feléhez hozzáadjuk a kakaóport, és ezt is kisütjük. Mindkét tésztát kihűtjük.
A lisztet és a tojássárgáját kb. 3 dl tejjel simára keverünk, a többi tejet felforraljuk, és a pudingos tejet hozzáadva sűrű krémet főzünk belőle. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A vajat a 2 fajta cukorral habosra keverjük, majd a két krémet összedolgozzuk A 0.5 l hulalát kemény habbá verjük és kb. 2 dl habot kiveszünk belőle és óvatosan a krémhez adjuk.
A sárga tésztát visszahelyezzük a tepsibe, egyenletesen rákenjük a krémet, majd a megmosott epret elfelezve szép sorba enyhén a krémbe nyomkodjuk és ráhelyezzük a barna tésztát. Végül a felvert tejszínt rásimítjuk a kész sütemény tetejére.
Tálalásig a hűtőbe helyezzük.