Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók a piskótához
1 lap hozzávalói:
2 db tojás
2 ek púpozott evőkanál porcukor
2 csapott evőkanál finomliszt
1 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál étolaj
1 kávéskanál sütőpor
2. laphoz:
2 db tojás
2 ek púpozott evőkanál porcukor
2 csapott evőkanál finomliszt
1 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál étolaj
1 kávéskanál sütőpor
A krémhez:
200 ml habtejszín(cukrászhab)
250 gramm mascarpone
2,5 dl tej
46 gramm fehércsokoládés pudingpor
3 evőkanál kristálycukor
8 db oreo keksz
A mázhoz:
10 dkg csokoládé
3 dkg vaj
1 ek étolaj
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk.
A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
Hozzá adjuk a tojás sárgákat,majd az étolajat.
Utolján a sütőporral,kakaóval elkevert lisztet.
Tepsit sütőpapírral kibéleljük.
A kakaós masszát bele öntjük,elsimítjuk.
180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Sütőpapírt lehúzzuk róla és hagyjuk kihűlni.
A másik piskótával is így járunk el.
Lehet egyben is sütni a két lapot,de akkor ketté vágjuk.
A krém készítés:
A pudingport a cukorral,tejjel csomómentesre keverjük,felfőzzük,majd kihűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük.
Összekeverjük a mascarponéval,majd a kihűlt pudinggal kihabosítjuk.
Egy keveset teszünk félre belőle a díszítéshez.
A kekszeket aprító gépben összetörjük.
A krémhez keverjük.
Egyik tésztalapot a tálcára helyezzük,rákenjük a krémet,majd befedjük a másik lappal.
A tetejére mindig az alsó felét teszem,mert annak simább a felülete.
A csokoládét a vajjal,étolajjal mikróban felolvasztjuk,majd simára keverjük.
A sütemény tetejére csurgatjuk,elsimítjuk,egy kicsit megrázogatjuk a tálcát,hogy mindenhol szép egyenletes legyen a bevonat.
Hagyjuk megdermedni.
Forró vízbe mártott késsel bejelöljük a szeleteket.
Hűtőbe tesszük egy jó órára.
Ekkor már a bejelölt szeleteket szépen áttudjuk vágni.
A félre tett fehér krémből kis habrózsákat nyomunk egy szelet