Végre megtaláltam a tökéletes eperlekvár receptjét! Az eperszemek egészben maradnak, ettől olyan finom!

Ajánld ismerőseidnek!






Az eperlekvár úgy a legfinomabb, ha a gyümölcs egyben marad. Így a hideg időben is élvezhetjük az eper fenséges ízét és a sütemények nem csak ínycsiklandóak de gyönyörűek is lesznek, ha ilyen lekvárral díszítjük őket. Az eperlekvár elkészítéséhez kell egy kis türelem, de megéri a munkát!

Hozzávalók:

3 kg eper
2 kg cukor




Elkészítése:

Az epret mosd meg, tisztítsd meg és tedd egy konyharuhára. Ha nagyok az eperszemek, vágd őket 2 – darabra. A felszeletelt epret tedd egy vastag falú edénybe és szórd rá a cukrot, hagyd állni 5 – 6 órát, amíg levet ereszt. Főzzük lassú tűzön a lekvárt, ha azt szeretnénk, mivel azt szeretnénk, hogy a gyümölcs egészben maradjon, nem kavargatjuk, csak rázogatjuk az edényt. A fővő gyümölcs tetején megjelenő habot kanalazd le. Amikor elkezd forrni, adj hozzá még 400 g cukrot és vedd takarékra a lángot, lassú tűzön főzd még 7 percig. Vedd le a tűzhelyről, tedd rá az edény fedelét és hagyd állni 10 órán keresztül. Kezd el ismét főzni és mikor forr, adj hozzá 300 g cukrot, főzd 10 percig, majd vedd le a tűzhelyről, tedd rá az edényre a fedelét és hagyd állni 10 órán át. Majd újra kezd el főzni, add hozzá a maradék cukrot és főzd 5 percig, ezután tedd befőttesüvegekbe, majd tedd rá az üvegek tetejét és állítsd őket fejjel lefelé. Az üvegeket takard be egy paplannal és hagyd, hogy így hüljenek ki.


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  https://ketkes.com/