Reszelt túrós

Ajánld ismerőseidnek!







Hozzávalók a tésztához:

• 400 g liszt
• 250 g vaj
• 200 g porcukor
• 3 evőkanál kakaó
• fél csomag sütőpor
• 1 csomag vaníliás cukor
• 1 tojás

Túrótöltelék:

• 500 g túró
• 150 g porcukor
• 1 marék mazsola (én elhagytam)
• 3 tojás
• 1 csomag vaníliás cukor


Elkészítés: 

1. A vajat sajtreszelőn lereszeljük és 15 percig hagyjuk puhulni, ezalatt kimérjük a hozzávalókat.
2. A lisztet a puha vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk.
3. Két részre osztjuk és az egyiket folpackba csomagolva a fagyasztóba tesszük.
4. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Ha túl lágy a másik tésztát akkor betehetjük a hűtőbe kb. 10-15 percre, majd egy 30x25 cm-es sütőpapírral bélelt tepsi méretére nyújtjuk.
5. A túrót a porcukorral, robotgéppel jól összedolgozzuk, majd a többi hozzávalóval is elkeverjük.
6. A tésztalapra simítjuk a tölteléket, és a fagyasztóból elővett tésztát nagylyukú sajtreszelőn (vagy a régi fém, nokedliszaggatón) ráreszeljük.
7. A sütőbe toljuk és kb. 30 percig sütjük.
8. Ha kihűlt, kockára vágva, porcukorral hintve tálaljuk.

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      

Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje