Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg finomliszt
25 dkg margarin
1 tojás sárgája
1 mk szódabikarbóna
1 dkg élesztő
1 cs vaníliás cukor
10 dkg porcukor
2 ek tejföl
1/2 dl tej
A töltelékhez:
25 dkg darált dió
20 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
40 dkg baracklekvár
2 ek rum
A mázhoz:
15 dkg étcsokoládé
1 tk. étolaj
továbbá:
1db 24×38 cm-es tepsi sütőpapírral bélelve
Elkészítés:
A diót összekeverjük a porcukorral ,a citrom reszelt héjával és a vaníliás cukorral.
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal.
Hozzáadjuk az élesztős tejet, a szódabikarbónát, a porcukrot, a tojás
sárgáját, a vaníliás cukrot, a tejfölt és jól összedolgozzuk.
Az összegyúrt tésztát három részre osztjuk.
Az első részt kinyújtjuk és kibéleljük vele a tepsit.
Megkenjük a baracklekvár felével, meglocsoljuk 1 ek rummal, rászórjuk a cukros dió felét.
Beborítjuk a másik kinyújtott tésztalappal, amit ismét megkenünk lekvárral, megöntözzük rummal és rászórjuk a dió másik felét.
Ráhelyezzük a harmadik kinyújtott tésztát, kissé rányomkodjuk, villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb 30 perc alatt szép világos barnára sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl a tészta, elkészítjük a mázat.
Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk az 1 ek. olajjal és a süteményre kenjük.