Ajánld ismerőseidnek!
A tésztához:
20 dkg vaj
28 dkg liszt
2 mokkáskanál sütőpor
1 tojássárgája
4 dkg porcukor
1 citrom leve és reszelt héja
Az alsó lap lekenéséhez:
3-4 evőkanál baracklekvár
A töltelékhez:
8 tojássárgája
28 dkg cukor
25 dkg darált dió
4 csapott ek. rétesliszt
8 tojásfehérje kemény habja
A bevonáshoz:
20 dkg csokoládé
2 ek. olaj
Elkészítése:
A töltelékhez a tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a liszttel elkevert diót, majd könnyedén beleforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kettéosztjuk, majd két lappá sodorjuk (23×38 cm tepsi). Az egyiket a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekvárral lekenjük, a másik tészta lappal lefedjük.
A tésztát itt-ott megszurkáljuk ,majd a tölteléket ráöntjük, elsimítjuk.
180 fokra melegített sütőben megsütjük.
A kihűlt süteményt ,mikróban felolvasztott csokoládé és olaj keverékével bevonjuk.