Isler, pár óra alatt puha lesz és annyira finom, hogy képtelenség eleget készíteni belőle!


Ajánld ismerőseidnek!






  
Minél többet áll, annál finomabb… bár nálunk nincs sok ideje az álldogálásnak

HOZZÁVALÓK
30 dkg liszt,
20 dkg vaj vagy margarin,
15 dkg cukor,
1 cs.vaníliás cukor,
1 kávéskanál sütőpor,
1 tojássárgája,
fél citrom reszelt héja.




ELKÉSZÍTÉS


Lisztet a margarinnal vagy vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a kétféle cukrot, sütőport, tojássárgáját, reszelt citromhéjat.  Sima tésztává gyúrjuk, folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük legalább 1 órára. (Fontos!) Utána lisztezett felületen kb. 3-4 mm-re nyújtjuk, tetszés szerinti nagyságúra szaggatjuk.

Papíros tepsibe tesszük, előmelegített sütőben csak addig sütjük, míg a széle pici színt kap. Kivesszük a tepsiből, kihűlés után lekvárral kettőt összeragasztunk és bevonjuk csokival. Csoki máz: Cukrászbolti bevonót használok, kevés olajjal felmelegítve a mikróban 

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is