Fahéjjal az öregedés és az elhízás ellen


Ajánld ismerőseidnek!






A fahéj egyike a legrégebb óta használt gyógy- és fűszernövényeknek, gyógyhatásait már az ókori népek is ismerték.


A csodás fahéj ne csak karácsonyi ünnepek alkalmával jusson eszünkbe, mivel nemcsak egyszerű fűszer, hanem igazi gyógyelixír, ami számos problémánkat képes orvosolni.

A fahéj vírus- és baktériumölő hatású, gyógyítja az emésztési zavarokat, segít a cellulitisz eltüntetésében, szabályozza a vércukorszintet és még öregedést gátló hatása is van.



Sokoldalú gyógynövény

Az egyiptomiak balzsamokat készítettek belőle, és használták füstölőszerként, afrodiziákumként is. Régóta ismert emésztésjavító, hangulatfokozó és antioxidáns hatása, csökkenti a káros LDL koleszterinszintet és a vércukorszintet egyaránt.

A fahéj elsőrangú a cukoranyagcsere szabályozásában. Többféleképpen is hat a vércukorszintre, így képes akár hússzorosára is növelni a cukoranyagcsere folyamatát. Egyrészt lassítja az emésztés során a gyomor ürülését, ezáltal megelőzi a vércukorszint ingadozását, ami gyakran további táplálékfelvételre ösztönözne. Másrészt növeli az inzulin és az antioxidánsok hatékonyságát.


A fahéj késlelteti az öregedést



Magas fenoltartalma révén a fahéj hatékonyan gátolja a cukormolekulák más molekulákkal való összekapcsolódását, amely folyamat egyébként a szövetek károsodásához és öregedéséhez vezet. A fahéj, más fenoltartalmú fűszerekhez hasonlóan hatékonyan csökkenti a magas vércukorszint által okozott szövetkárosodásokat és gyulladásokat, illetve képes megelőzni a szívbetegségeket és az idő előtti öregedést.

Fahéjat emésztési zavarokra

Mivel a fahéj egyúttal görcsoldó és emésztésjavító hatású is, hatékonyan csökkenti a felfúvódást, a bélgörcsöket, a hányingert és a gyomorpanaszokat.

Fertőtlenítő, antioxidáns hatóanyagai révén kiválóan alkalmazható a gyomor és a bél csatorna fertőzései és légúti megbetegedések ellen egyaránt.



Fahéj, a gondűző

Fűszeres, édeskés aromája révén kedvelt alkotóeleme bizonyos ételeknek, süteményeknek és melegítő italoknak. Nemcsak a baktériumokat űzi el, hanem egyúttal jókedvre is derít.

A fahéj olaja feszültségoldó, pezsdítő tulajdonsága miatt remek afrodiziákum is.



Hogyan használd még?


Használd ki a fahéj jótékony hatásait ételeid, italaid fűszerezéséhez. A fahéj remekül illik mindenféle édes gabonakásához (a tejberizshez hasonlóan), süteményekhez és turmixokhoz, gyümölcslevesekhez, édes teák, kakaó, kávé és forró csokoládé ízesítésére. Megszórhatjuk a nyersen fogyasztott gyümölcsöket is fahéjjal, mely nemcsak finom, de remek erjedésgátló is, így elkerülhetjük a puffadást, savasodást.

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      

Forrás:  https://ezatutioldal.blogspot.com/2018/10/fahejjal-az-oregedes-es-az-elhizas-ellen.html