A szőlőmag hozzájárul az emberi élettartam meghosszabbításához


Ajánld ismerőseidnek!





A szőlő gyógyhatását már bizonyára mindenki ismeri. Most ismerd meg a szőlőmag őrlemény és a szőlőmag olaj egészségre gyakorolt jótékony hatását is.

 A szőlőmag az egyik leghatásosabb természetese antioxidáns, ezt először dr. Szentgyörgyi Albert, Nobel-díjas tudósunk írta le.

A szőlőmag őrlemény (szőlőmagliszt) előnyei az egészségedre



A szőlőmag őrlemény fogyasztásával, egészségesebb és fiatalosabb maradsz, teljesítményed növekszik.



A szőlőmag őrlemény hozzájárul az emberi élettartam meghosszabbításához.

A népgyógyászat szerint a szőlőmag kivonat képes áthaladni a véragy gáton és segít megvédeni az agyat és az idegrendszert a károsodástól. Mivel hatásosan semlegesíti a szabad gyököket, erősíti az érfalakat és megelőzi az érelmeszesedést. A szőlőmag kivonat segíteni tud azoknak is, akiknek valamilyen allergiájuk, ízületi gyulladásuk, visszértágulatuk, aranyerük van. Ezeken túlmenően szerepe van a bőr rugalmasságának és nedvességtartalmának megőrzésében, valamint késlelteti a ráncok kialakulását. A szőlőmag kivonata a szépség megőrzésében nem csak a gyomron keresztül segíthet. Speciális bőrszépítő kezelések, masszázsok főszereplőjeként a bőrön keresztül felszívódva ajándékozhat meg mindenkit csodaszép, üde, feszes, és nem utolsó sorban jó illatú bőrrel. Különösen ajánlott azok számára, akik sokat ülnek a számítógép képernyője előtt. Hatására csökken a szemgyulladás, nő a szem alkalmazkodó- és látóképessége valamint a kontrasztérzékenység.

A szőlőmag egészben vagy csak egyszerűen szétrágva, nem tudja kifejteni jótékony hatását. Össze kell őrölni, mivel a benne rejlő hatóanyagok csak így érvényesülnek.

Az áldásos hatású polifenolok a gyümölcsökben, zöldségfélékben nagy mennyiségben előforduló természetes vegyületek, melyek nagy mennyiségben megtalálhatók a szőlőmag őrleményében.



A szőlőmagban található még bioflavin, P-vitamin, kálium, nátrium, kalcium, magnézium, illetve bizonyos nyomelemek, mint a vas, réz, molibdén, mangán.


Szőlőmag és a rák a nemzetközi kutatásban

Megfigyelhetjük, hogy a szőlőfürtök és a bogyókban lévő magok szív formájúak! Elődeink ezért is feltételezték, hogy a szőlő segít a szív- és érrendszeri, egyéb degeneratív, rákos betegségek leküzdésében. A 2009-ben az amerikai rákkutatás szaklapjában megjelent tudományos cikkben, a szőlőmagban talált sajátos anyagokról klinikailag kimutatták, hogy a leukémiás sejtek 76%-át 24 órán belül elpusztították. Azonban a kutatók és az orvosok szerint a rákellenes gyógyszer kifejlesztéséig még hosszú az út! Számos kutatás említi a mell-, prosztata-, bőr-, és emésztőrendszeri daganatos betegségeknél tapasztalt jótékony hatást.





Milyen hatásai vannak még?


●    védi az idegrendszert,

●    jótékonyan hat az érrendszerre,

●    egyes ráktípusokkal szemben felveszi a harcot,

●    gyulladáscsökkentő hatása van,

●    védi a szívet, csökkentik a magas vérnyomást,

●    helyreállítja a koleszterinszintet,

●    mérsékelheted a cukorbetegség szövődményeként kialakuló zsibbadást és bizsergést a végtagokban,

●    jól alkalmazható a szem védelmére, a sárgafolt betegségre és szürke hályog ellen,

●    fokozza a bőr rugalmasságát, mivel stabilizálja a kollagént és az elasztint,

●    segít az ízületek egészségének megtartásában, jelentősen csökkenti a gyulladásokat,

●    enyhíti az allergiás tüneteket, mivel gátolják a hisztamin termelődését. (A fokozott hisztamintermelés váltja ki az allergiás reakciókat.)

Fogyaszthatod joghurtba, müzlibe keverve, de ne tedd ki hőhatásnak, ne melegítsd.



Szőlőmag olaj



A szőlőmag őrlésénél készül az olaj. A szőlőmagolaj az érett szőlő magjából készül hidegen sajtolással. Színe zöldessárga, illata pedig a feldolgozott szőlőéhez hasonlítható. Talán az egyik legértékesebb olajak között tarthatjuk nyilván.



Nagyon fontos kiemelni, hogy a szőlőmagolaj – ellentétben a legtöbb ismert növényi olajjal – 200 °C-on is megtartja kiváló ízét, valamint azt, hogy füstpontja 250 °C, ami azért fontos, mert így sütés-főzés közben nem keletkezik káros égéstermék.



Nagyon fontos, hogy hidegen sajtolt szőlőmagolajat válasszunk, mert ezzel az eljárással készült olaj tartalmazza mindazokat a vitamin és ásványi anyagokat, melyek a szőlő magjában megtalálhatóak.



Milyen érvek szólnak a szőlőmagolaj fogyasztása mellett?



●    védi a keringési rendszert a meszesedéstől,

●    erősíti a vérereket és a hajszálereket, ezáltal segít elkerülni a trombózist,

●    magas antioxidáns tartalma miatt a rák elleni küzdelemben jelentős szerepe van,

●    ugyancsak magas antioxidáns tartalma miatt gátolja az öregedést és fiatalítja a bőrt,

●    növeli a jó koleszterin (HDL) szintjét és csökkenti a rossz koleszterin (LDL) szintjét,

●    szakértők szerint jótékony hatással van a prosztatára és az impotenciára,

●    nők számára is jótékony, hiszen kedvező összetétele miatt segít a változókori tünetek enyhítésében,

●    segíti az agyműködést, fogyasztásával javulhat a memória is,

●    védi a szem egészségét, segít a szürke hályog kialakulásának elkerülésében,

●    védi és erősíti az immunrendszert,

●    agyérelmeszesedésben szenvedők emlékezetét javíthatja,

●    gyulladásgátló hatású,

●    erősíti a szervezetet a stressz ellen,

●    az öregedési folyamatokat lassítja,

●    nagyon jó masszázs olaj.



Ajánlott napi fogyasztás felnőttek esetében 1 evőkanál, gyermekek esetében pedig napi 1 kiskanál.

Hidegkonyhai ételek készítéséhez és főzéshez is alkalmazható!


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is