MOGYORÓS KEKSZTEKERCS



Ajánld ismerőseidnek!





  Alap:

60 dkg darált háztartási keksz
20 dkg porcukor
4 evőkanál kakaópor
vaníliaaroma ízlés szerint
kb. 4 dl tej
Krém :

20 dkg vaj
20 dkg porcukor (lehet több is,ha édesebben szeretjük)
15-20 dkg pirított darált mogyoró
kb. 7 – 8 dkg kekszpor a deszka meghintéséhez a nyújtásnál.





A darált kekszhez adjuk hozzá a kakaóport, a porcukrot. A tejbe keverjük bele az aromát, és fokozatosan adjuk hozzá, hogy jól formálható masszát kapjunk. Osszuk el két felé. A krémhez a puha vajat keverjük ki a porcukorral, és a mogyoróval. A gyúródeszkát hintsük meg kekszporral, és az egyik adag masszát nyújtsuk ki rajta vékonyra úgy, hogy közben a tetejére is szórunk kekszet a könnyebb nyújthatóság érdekében. A fél adag krémet kenjük a masszára, majd tekerjük fel. Tegyük hűtőbe, fóliázzuk le, és hagyjuk állni egy éjszakát. Másnap vizes késsel szépen szeletelhető

Juhászné Ildikó receptje a Facebook profiljáról, ahol rengeteg, gyönyörűen elkészített süti receptjét találjátok meg!