VASÁRNAPI SÜTEMÉNY



Ajánld ismerőseidnek!





  A tésztához:

20 dkg vaj
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 tojás
30 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
1 evőkanál kakaópor
1 üveg magozott meggybefőtt
A tetejére:

3-4 evőkanál cukor
5 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg vaj
5 dkg étcsokoládé





A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, azután egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A sütőporral elvegyített lisztet rászitáljuk, majd összeforgatjuk. A tészta felét egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk (35 × 22 cm). A maradék masszát elkeverjük a kakaóporral, majd a sötét részt a világosra kenjük, közben márványos mintát húzunk bele. A lecsepegett meggyet elosztjuk a süteményen, azután a 180°C-ra előmelegített sütő középső részében 35-40 percig sütjük. Kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.

Megfőzzük a pudingot. Ha kihűlt, belekeverjük a puha vajat, és együtt jól kihabosítjuk.  Az így elkészült krémmel megkenjük a sütemény tetejét, majd a felolvasztott étcsokoládéval tetszés szerint díszítjük, de akár rá is reszelhetjük. Fogyasztás előtt legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Az elkészítési idő 60 perc + a hűtés.

Juhászné Dezső Mónika receptje.