KINDER BUENO KOCKA



Ajánld ismerőseidnek!





   Tészta:

6 tojás
6 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál darált dió, vagy keksz
10 dkg sótlan földimogyoró
mogyorókrém

Krém:

7 dl tej
2 cs vanília ízű pudingpor
15 dkg vaj vagy margarin
7 evőkanál cukor
10 dkg étcsoki
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál vaníliaaroma
kb 25 dkg kerek babapiskóta
2 dl tej a mártogatáshoz
Tetejére:

3 dl habtejszín
csokireszelék vagy kakaópor
darált, pörkölt mogyoró

  




A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, tányérra szedjük, hűtjük. Ezután ledarájuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy 23 x 33 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk.A lisztben elkeverjük a sütőport, kakaóport és a darált diót, vagy kekszet.Az egész tojásokhoz hozzáadjuk a cukrot és alaposan felverjük.A tojásos masszába beleforgatjuk óvatosan a lisztes keveréket, csomómentesre keverjük. A masszát beleöntjük az előkészített tepsibe, majd megszórjuk a pörkölt, darált mogyoróval. A mogyoróból keveset hagyunk a díszítésre. Kb 20 perc alatt készre sütjük.Még forrón lehúzzuk róla a papírt és megkenjük bőven mogyorókrémmel.Közben a tejben elkeverjük a pudingport a cukorral, majd sűrűre főzzük.Két részre osztjuk a krémet és az egyik felébe belekeverjük a vaníliás cukrot, az aromát, a vaj 2/3-át, majd jól elkeverjük.A másik feléhez hozzáadjuk a csokit, a vaj 1/3-át, ezt is jól összekeverjük.Kihűtjük a krémeket, majd felhabosítjuk.A nutellás tésztát kirakjuk a tejben megforgatott babapiskótával, majd ismét megkenjük nutellával. Kicsit hűtjük.Ezután rákenjük a vaníliás krémet, megint hűtjük, majd ennek a tetejére rásimítjuk a csokis krémet.Pár órára hűtőbe tesszük.A tejszínt keményre felverjük, majd a sütemény tetejére simítjuk. Csokireszelékkel, és a maradék darált mogyoróval díszítjük. Másnapig hűtjük.

Ráczné Antal Anikó receptje.