Nevenics sütemény



Ajánld ismerőseidnek!







Tészta:

12 tojás
12 evőkanál porcukor
12 evőkanál liszt
Krém:

1 margarin
20 dkg cukor
6 tojás
2 csomag vaníliás cukor
1 citrom leve
2 csomag túró
Tojáshab:

6 tojás
36 dkg cukor
1/2 citrom leve







A piskótához a tojásokat elválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a porcukrot, majd a lisztet és a sütőport. A tojások fehérjét felverjük és ezt is hozzákeverjük. A krémhez a margarint habosra keverjük a cukorral. A tojásokat szétválasztjuk és a sárgáját a vaníliás cukorral, a citrom levével és a túróval elkeverjük. A tojáshabhoz használjuk fel a tojások fehérjét. Gőz felett felverjük a cukorral és a citromlével. A krém csak ha teljesen kihűlt a piskóta, akkor kenhető rá.
Hajdúné Sztancsik Eszter receptje.