LEJLA SZELET



Ajánld ismerőseidnek!





  Tészta:

4 db készen vásárolt mézeslap, de lehet akár keksz alap is.
Krém:

1 liter tej
16 dkg búzadara
1 evőkanál kakaópor
3 csomag vaníliás cukor, de lehet aroma is
25 dkg vaj/margarin
15-20 dkg porcukor /ízlés szerint/
5 evőkanál nutella
Díszítés:

habtejszín


A tejet a búzadarával sűrűre főztem, majd még melegen megfeleztem, és az egyik felébe a vaníliás cukrot, a másikba a kakaóport kevertem el. Folpackkal lefedve hűlni hagytam. A vajat a porcukorral habosra kavartam, megfeleztem és hozzáadtam a kettéosztott grízhez.

Az első mézeslapot tálcára fektettem, megkentem a kakaós krémmel, majd befedtem a második lappal, erre került a nutella szépen elkenve, amire ráhelyeztem a harmadik lapot. A harmadik lapon elsimítottam a világos krémet és befedtem a negyedik lappal. Kicsit lenyomkodtam, hűtőbe tettem.Felvert tejszínnel díszítettem.

Gál Hedvig receptje.