MÉTERES KALÁCS TORTA



Ajánld ismerőseidnek!





  Sárgalap:

4 tojás
25 dkg liszt
15 dkg cukor
1 dl olaj
1 dl melegvíz
1/2 csomag sütőpor

Barnalap:

4 tojás
22 dkg liszt
3 dkg kakaópor
15 dkg cukor
1 dl olaj
1 dl melegvíz
1/2 csomag sütőpor

Krém:

3 csomag puncsízű pudingpor
9 dl tej
20 dkg porcukor
35 dkg vaj/margarin
Tetejére:

20 dkg étcsoki
2 ek. olaj




A sárga tésztához a tojássárgáját a cukorral habosra verjük, majd a meleg vizet és az olajat apránként hozzáadjuk. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét habbá verjük és a masszába forgatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk és 175 °C-on tűpróbáig sütjük. Hűlni hagyjuk. Ugyanígy készítjük el a barna tésztát is a hozzávalóiból. A krémhez a tejjel elkevert pudingport folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A vajat/margarint porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal krémesre kavarjuk. 4 részre osztjuk. A kihűlt tortalapokat 2-2 lapba vágjuk, majd megtöltjük.

Barnalap – krém – sárgalap – krém – barnalap – krém – sárgalap.

A tetején és az oldalán a maradék krémet elsimítjuk. Dermedni hagyjuk kb. 1 órát. A csokoládét az olajjal vízgőz fölött megolvasztjuk és a sütemény tetején elsimítjuk.

Gál Hedvig receptje.