Zserbó Hédi módra



Ajánld ismerőseidnek!





  Tészta:

75 dkg liszt
20 dkg zsír
20 dkg vaj/margarin
10 dkg porcukor
3 dkg élesztő
4 db tojás sárgája
tejföl
Töltelék ízlés szerint:

darált dió
cukor
sárgabaracklekvár

Tetejére:

20 dkg étcsokoládé
2 evőkanál olaj




A tészta hozzávalóit tejföllel összeállítjuk, jól nyújtható tésztát készítünk belőle. Az élesztőt nem kell felfuttatni, csak belemorzsoljuk, keleszteni sem kell, addig pihen, míg a töltelékhez a diót és a cukrot ízlés szerint elkészítjük. A tésztát 4 részre osztjuk, és megtöltjük a lapokat a lekvár, cukrozott dió töltelékkel. 180 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Kihűtjük, majd csokoládé mázat teszünk a tetejére.