Könnyen elkészíthető, olcsó és nagyon finom sütit ajánlok az ünnepekre. A lapokat már megsüthetjük pár nappal előbb, de egy éjszakát mindenképp pihentetni kell, hogy összepuhuljon a krémmel.
Tésztához:
5 dkg vaj
2 evőkanál méz
2 tojás
18 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
A hozzávalókat gőz felett összemelegíteni.
45 dkg liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj – elhagyható
csipet só
Krémhez:
3 csomag vanília ízű pudingpor
1 evőkanál liszt
6 dl zsíros tej
3 dl 20 % – os tejföl
És még:
20 dkg vaj
18 dkg porcukor
Majd összegyúrni a lisztes keverékkel. A tésztát három felé osztani, gombócokká formálni és hűtőben pihentetni kb. félóráig. Mindhárom gombócot alá – fölé lisztezve, kb 20 x 30 – as lappá kinyújtani és vajazott, lisztezett tepsi hátán előmelegített, 180 °C – os sütőben kb 10 perc alatt megsütni. A lapokat kihűteni. A krémhez a 1, 5 dl tejben simára keverni a pudingport és a lisztet, a többi tejet felforralni, majd hozzáönteni a pudingos tejet és sűrű krémmé főzni. Még forrón hozzákeverni a tejfölt és párszor megkeverve kihűteni. A vajat a cukorral habosra kikeverni, majd hozzáadni a kihűlt pudingot és simára keverni. A krémet kétfelé venni és megtölteni a lapokat. Egy éjszakát hideg helyen pihentetni, majd a tetejét megszórni porcukorral és tetszés szerint szeletelni.
Baloghné Kele Judit receptje.