Rigó Jancsi muffin



Ajánld ismerőseidnek!





  A piskótához:
4 tojás
16 dkg cukor
30 ml olaj
13 dkg liszt
3 dkg kakaópor
0,5 kávéskanál sütőpor

A krémhez:
10 dkg csokoládé
10 g vaníliás cukor
3 dl tejszín
1 evőkanál olaj vagy vaj

A tetejére:
5 dkg étcsokoládé
5 dkg tejcsokoládé





A sütőt 200 °C-ra melegítjük, a muffinsütő mélyedéseibe egy-egy muffinpapírt teszünk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük addig, amíg fényes és még keményebb habot nem kapunk. Ekkor hozzáadjuk a tojássárgáját és az olajat és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemű nem lesz az egész. Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport és a kakaóport. A masszát egyenlően elosztva a muffinpapírba kanalazzuk, sütőbe toljuk és 12-15 perc alatt megsütjük. Langyosra hűtjük, lehúzzuk róla a papírt és éles késsel levágjuk a muffinok kalapját. A krémhez a tejszínből a cukorral kemény habot verünk. A csokoládét megolvasztjuk és a habbal homogénre keverjük. Ezzel a krémmel megtöltjük a muffinokat. A kalapokat, mielőtt a krémre helyeznénk, olvasztott csokoládéba mártjuk.

Mészáros Erika receptje.