TEJFÖLÖS-BARACKOS SZELET



Ajánld ismerőseidnek!





  Tészta:

30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 tojás
csipet só
késhegynyi sütőpor
1-2 evőkanál hideg víz
Töltelék:

kb. 1 kg hámozott sárgabarack
Tejfölkrém:

2 nagy dobozos tejföl ( 900 g )
1 csomag vanília ízű pudingpor
20 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja + leve
2 tojás





A tésztához, gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd folpackba csomagolva tegyük hűtőbe. A barackokat mártsuk forró vízbe, majd húzzuk le a héját és magozzuk ki.A krémhez keverjük simára a hozzávalókat. A tésztát nyújtsuk ki, és simítsuk egy, körülbelül 30 x 25-ös vajazott, lisztezett tepsibe úgy, hogy legyen egy kis pereme is. Villával szurkáljuk meg és süssük elő, 180 °C-os sütőbe, körülbelül 15 percig. A tésztát vegyük ki a sütőből, rakjuk ki felezett sárgabarackkal, majd öntsük le a tejfölös masszával. Tegyük vissza a sütőbe és süssük tovább, körülbelül 30 percig, hagyjuk a tepsiben kihűlni, majd tetszés szerint szeleteljük.

Baloghné Kele Judit receptje.