Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók
Tészta
13 dkg sütemény liszt
0,5 tk szódabikarbóna
0,5 tk só
0,25 tk sütőpor
2 db tojás
15 dkg cukor, osztva
1 db (közepes nagyságú) banán, összetörve
1 tk vanília aroma
1 tk citromhéj, reszelve
3 db tojásfehérje
1 ek porcukor
Töltelék
11 dkg krémsajt, csökkentett zsírtartalmú
11 dkg barnacukor
0,5 vanília aroma
240 ml tejszín, habbá verve
Karamell öntet
22 dkg kristálycukor
60 ml víz
120 ml tejszín
2 ek bourbon
0,5 tk tengeri só
Elkészítése
Béleljünk ki vékonyan megvajazott sütőpapírral egy nagy, lapos tepsit (38 x 25 cm)
Keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a sütőport.
A tojásokat keverjük habosra 10 dkg cukorral, adjuk hozzá a banánt, a vaníliát és a citromhéjat.
A fehérjéket verjük habbá a maradék (5 dkg) cukorral.
A lisztes részt keverjük össze a banánossal, majd forgassuk össze a habbal.
Terítsük el az előkészített tepsiben és süssük 190 °C hőmérsékletű sütőben kb. 10-12 percig (érintésre rugalmas). Hagyjuk 5 percig hűlni, fordítsuk rá porcukorral meghintett textilre, húzzuk le róla a sütőpapírt, és a rövidebb oldala felől tekerjük szorosan fel.
Tegyük rácsra kihűlni.
A töltelékhez keverjük a krémsajtot, a barna cukrot és a vaníliát simára, amíg a cukor feloldódik. Forgassuk össze a tejszínhabbal és töltsük meg vele a tésztát.
Tálaláshoz szórjuk meg porcukorral, csurgassunk rá karamell öntetet.
Kis lángon oldjuk fel a vízben a cukrot, majd már keverés nélkül, karamellizáljuk világos barnára (kb. 5 perc). Keverjük simára a bourbonnel és a sóval.
Forrás: http://chefcricket.blogspot.hu