Otthoni gyógymódok influenzára: méz, gyömbér, hagyma, zöld tea, vitaminok



Ajánld ismerőseidnek!





  Influenza otthoni gyógyítása gyömbérteával, citrommal, mézzel, hagymával és fokhagymával.
Azok az emberek, akik nem jutnak elegendő tápanyaghoz, illetve gyenge az immunrendszerük, hajlamosabbak az influenzára. A stressz, az alváshiány és a toxinoknak való kitettség súlyosbíthatja az influenzaszerű tüneteket.
Gyógynövények  vitaminok, vitaking,  sütés, nyelv, immunrendszer, alapítvány Az influenza nem más, mint az influenzavírus okozta fertőző légúti betegség. Az influenza jelei és tünetei lehetnek: láz, köhögés, orrfolyás, izomfájdalom, fejfájás, fáradtság, hányás, hasmenés. Bárki megkaphatja az influenzát, de a kisgyermekek, a terhes nők és a 65 évnél idősebb személyek nagyobb veszélynek vannak kitéve az influenza szövődményei miatt.

Az influenzával szemben természetes módszerekkel is védekezhetünk. Például C- és D-vitaminnal, gyógynövényekkel, illóolajokkal, probiotikumokkal és egészséges táplálékokkal.

Sajnos az emberek 90 százaléka nem vesz elegendő D-vitamint magához. A közelmúltban végzett kutatások azt mutatják, hogy az alacsony D-vitamin-szint növeli az influenza és a légúti fertőzések kialakulásának az esélyét. A D-vitamin napfény hatására termelődik a szervezetünkben, és több gén expresszióját is szabályozza.






A C-vitamin segít az immunrendszer működésében. A C-vitamin csökkenti a megfázás időtartamát és az influenza kialakulásának az esélyét.

Az echinacea segíti a szervezet a fertőzésekkel szembeni küzdelemben. Emellett gyulladásgátló hatású, amely az influenza sok tünetét képes lecsökkenteni.

A bodza deaktiválja az influenzavírust és természetesen növeli az immunitást. Az oregánóolaj erős vírusellenes hatást fejt ki és erős antivirális tulajdonsággal rendelkezik. A cink támogatja az immunfunkciót és vírusellenes hatást fejt ki.

Ezeken kívül érdemes olyan táplálékokat fogyasztani, amelyek segítenek gyorsan felépülni ebből a betegségből, például könnyen emészthető ételeket. A csontleves főtt zöldségekkel nagyon hasznos lehet influenza időszakban.

A megfelelő hidratálás a kulcs a vírustól való gyors megszabaduláshoz. A zöld és a fekete tea fogyasztása is javasolt, mivel ezek antioxidáns hatással bírnak és kiváló immunerősítők.

Influenza időszakban fogyasszon meleg vizet mézzel, citrommal és fahéjjal. A méz és a fahéj védelmet nyújt a nyálkahártya számára és hidratálnak is.

Készítsen gyömbérteát, amelyet fogyaszthat szintén citrommal és nyers mézzel. A fokhagyma, illetve a vöröshagyma is nagyon egészséges ebben az időszakban, hiszen mindkettő erős vírusölő és immunerősítő hatással bír.




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is



Követheted az egészség táblánkat a pinterest oldalon is!