Kakaós mézes krémes



Ajánld ismerőseidnek! 


Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt,
10 dkg vaj,
15 dkg cukor,
6 ek. méz,
2 db tojás,
3 ek. kakaópor,
kb. 2 ek. tejföl,
1 tk. szódabikarbóna,
csipet só.

Krémhez:
1 liter tej,
18 dkg étkezési keményítő (készíthetjük pudingporral (5 csomag) is vagy liszttel),
4 tojás sárgája,
5 csomag vaníliás cukor,
kb. 25 dkg porcukor,
25 dkg vaj,
csipet só.

Tetejére porcukor vagy csokimáz.




Elkészítés:
A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük,majd elmorzsoljuk vele a szobahőmérsékletű vajat is.Hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt hogy puha tésztát kapjunk.4 részre osztjuk.Sütőpapíron egyesével kinyújtjuk majd egyesével nagy tepsi hátán vagy sütőlemezen 180 fokon kb 6 perc (az érték sütőnként változhat,végezzünk tűpróbát)alatt megsütjük őket.
A krémhez kevés tejjel a tojások sárgáját és az étkezési keményítőt csomómentesre keverjük,felöntjük a maradék tejjel,ezután alacsony lángon vagy vízgőz felett sűrű krémet főzünk belőle.Lehúzzuk a tűzről belekeverjük a csipet sót,vaníliás cukrot,és a porcukor felét.Kihűtjük.
A maradék porcukrot kikeverjük a szobahőmérsékletű vajjal ezután pedig kikeverjük a kihűlt krémünkkel.
Megtöltjük a lapokat,megszórjuk porcukorral vagy bevonhatjuk csokimázzal is.
Hideg helyre tesszük pár óra múlva már szeletelhető.
Nagy tepsi süti lesz belőle.