Ajánld ismerőseidnek!
4 db mézes lap
A krémhez valók:
5 dl tej
10 dkg búzadara
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 doboz mascarpone (25 dkg)
2 dl cukrozott tejszínhab,
baracklekvár, tetszőleges mennyiségben
1 nagyobb tábla étcsokoládé 1 evőkanál vaj.
A tejet a búzadarával felfőztem, kihűtöttem.
A vajat a porcukorral habosra kevertem, ehhez hozzátettem a mascarponét, majd jól elkevertem együtt is.
Ezt a krémet összeforgattam a búzadarával, és egy kevés habosra felvert tejszínnel dúsítottam,ezáltal könnyebb lesz a krém.
A lapokat előbb baracklekvárral bevontam, majd a krémmel megkentem. Egy nagy tábla étcsokoládét gőz felett, egy kevés vajjal felolvasztottam, majd melegen rácsorgattam a felső lapra.
Egy éjszaka pihenjen a hűtőben.
Reggel már fogyasztható, meleg vízbe mártott késsel gyönyörűen szeletelhető.