Tejbegrízes-ribizlis pite


Ajánld ismerőseidnek!




Hozzávalók:
4 tojás
4 ek cukor
5 ek liszt
2 ek olaj
2 ek tej
1 csomag vaníliás cukor

Krémhez:
6 dl tej
10 dkg búzadara
10 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
40 dkg ribizli (fagyasztott is lehet)
15 dkg margarin

Mázhoz:
20 dkg porcukor
1 ek citromlé
2 ek málnaszörp
5 dkg margarin






A tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük, óvatosan belekeverjük a sütőporral elvegyített lisztet, majd az olajat és a tejet. A masszát sütőpapírral bélelt nagyméretű tepsibe egyengetjük, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, hosszában kettévágjuk. A krémhez a búzadarából és a tejből grízt főzünk, kihűtjük, majd beleforgatjuk a cukorral és vaníliás cukorral habosra kevert margarint. Az egyik lapra rákenjük a krém felét, egyenletesen rászórjuk a megmosott, leszemezett ribizlit, majd rásimítjuk a krém másik felét, és befedjük a másik lappal. A mázhoz a porcukrot összekeverjük a citromlével, a málnaszörppel, majd az olvasztott margarinnal. Rákenjük a sütemény tetejére, és hűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt felszeleteljük.