Màkos-Krémes kocka


Ajánld ismerőseidnek!







Tészta:
25 dkg darált mák
25 dkg liszt
25 dkg cukor
csipet só
1 tasak sütőpor
1 dl tej
1 dl étolaj
3 tojás
1 alma reszelve

Krém:
7 dl tej
2 tasak vaníliás pudingpor
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
15 dkg margarin

Tetejére:
4 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
2 ek darált mák
cukrozatlan kakaópor




Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A mákot elkeverjük a liszttel, sóval és sütőporral.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kihabosítjuk a cukorral, majd elkeverjük benne a tejet és az olajat is. A fehérjéket a sóval kemény habbá verjük.
A habba lazán beleforgatjuk a sárgás masszát és a mákos-lisztes keveréket, a lereszelt almát és az egészet óvatosan összeforgatjuk.
A tepsit sütőpapírral béleljük vagy kivajazzuk és lisztezzük, majd a mákos masszát belesimítjuk és betoljuk az előmelegített sütőbe. Kb 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
Kivesszük a langyosra hűlt lapot a tepsiből és rácsra téve kihűtjük.
A krémhez a tejben csomómentesre keverjük a pudingport és a cukrot, majd sűrűre felfőzzük. Ha langyosra hűlt hozzáadjuk a citrom héját és a puha margarint, majd elektromos habverővel jól kihabosítjuk az egészet.
A krémet a kihűlt lapra kenjük egyenletesen.
A jól behűtőtt tejszínt felverjük keményre, majd beleforgatjuk a mákot és a vaníliás krémre kenjük. A tetejére kakaóport szórhatunk. Hűvös helyre tesszük pár órára, majd szeletelve tálaljuk. 

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje