Bacilusok, influenza, ebola – van megoldás!



Ajánld ismerőseidnek!





  Hagyományos lázmérő, étrend-kiegészítők, tabletták, kanalas orvosság, citrom, méz és fokhagyma: a meghűlés gyógyítására.
Az őszi-téli hűvös, nyirkos időszak a felső légúti megbetegedések szezonja. A tömegközlekedésben, iskolákban, áruházakban a szabad szemmel láthatatlan kórokozók gyorsan eljutnak mindenkihez. Elgondolkodtak már azon, hogy miért nem lesz mindenki beteg? A válasz egyszerű: az immunrendszerünk állapotán múlik, hogy legyőznek-e minket a vírusok, baktériumok.
Gyógynövények  vitaminok, vitaking,  sütés, nyelv, immunrendszer, alapítvány Immunrendszer-karbantartók:
Gyógynövények  vitaminok, vitaking,  sütés, nyelv, immunrendszer, alapítvány C-vitamin

Nagyon fontos vitamin, a szervezetünk nem képes előállítani, sem tárolni, ezért napi szinten kell gondoskodnunk a megfelelő mennyiség beviteléről. Ez a mennyiség egészséges, nemdohányzó felnőttek esetében napi minimum 1000 mg, lehetőség szerint folyamatosan, egész napra elosztva. Dohányosok cigarettánként 50 mg-mal emeljék az adagot! Jó C-vitamin-forrás lehet a savanyú káposzta, a homoktövis és a csipkebogyó. Ugyancsak jelentős mennyiségben tartalmaz C-vitamint a zöldpaprika, de a petrezselyem is. (A mindenki által ismert citrusféléket nem is említve.)

D-vitamin

Szervezetünk a napfény segítségével állítja elő ezt a vitamin, ezért ilyenkor feltétlenül szükséges a pótlása. A D-vitamin bizonyítottan részt vesz az immunrendszer kórokozókkal folytatott harcában, nélküle a T-sejtek (vagy más néven „ölő sejtek”) nem indulnak támadásba. Téli természetes D-vitamin-forrást többek között az étrendünkbe illesztett tengeri hal és a tojássárgája biztosít számunkra.

Cink és szelén

Szintén fontos anyagok a jól működő immunrendszer számára. Ezt a két nyomelemet a tengeri halak, hüvelyesek, húsok és a tojás tartalmazza. Jó szelénforrások lehetnek még az előzőeken kívül a belsőségek (máj, vese). Mindkét nyomelem E-vitaminnal együtt bőrünk egészségére is jó hatással van.

Echinacea (kasvirág)

Sok jótékony hatását lehetne felsorolni, de leginkább a vírusos és bakteriális fertőzések megelőzésében, kezelésében kimagaslóan hatékony ez a gyógynövény. A gyökerét és levelét is tartalmazó keverékből napi 500 mg megelőzésre elegendő mennyiség, influenzajárvány idején ennek a duplája is szedhető.







Fokhagyma

Immunstimuláló, természetes hatású vírus- és baktériumölő gyógynövény. Egyetlen mellékhatása a kellemetlen illata, amely napi 1-2 gerezd elfogyasztásakor a bőrön még nem érződik, viszont segít megelőzni a fertőzéseket. A kellemetlen lehelet petrezselyem rágcsálásával csökkenthető.

Nagyon fontos, hogy folyamatosan pótoljuk a szervezetünk számára nélkülözhetetlen vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket. Ha figyelünk rá, hogy megfelelő mennyiségben szerepeljenek a napi étrendünkben, akkor sikerrel védekezhetünk a fertőző betegségek ellen. Felkészült, jól működő immunrendszerrel kevés esélyük lesz a baktériumoknak, influenza, vagy akár az ebola vírusoknak megbetegíteni szervezetünket.




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is



Követheted az egészség táblánkat a pinterest oldalon is!