KAKAÓS-KÓKUSZHABOS CSIGA



Ajánld ismerőseidnek!





  Tészta : 

40 dkg liszt
20 dkg vaj
8 dkg porcukor
1 dl tej
2, 5 dkg friss élesztő
3 tojássárgája
3 dkg keserű kakaópor
1 evőkanál tejföl
egy csipet só
Töltelék : 

3 tojásfehérje
20 dkg porcukor
20 dkg kókuszreszelék


A tésztához felfuttatjuk az élesztőt az 1 dl cukros tejben. A száraz hozzávalókat összekeverjük, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt és a felfutott élesztőt. Jól összegyúrjuk és körülbelül félóráig pihentetjük. A tojásfehérjét habbá verjük, beledolgozzuk a porcukrot és vízgőz felett még körülbelül 5 percig verjük, végül hozzákeverjük a kókuszreszeléket. A tésztát két, vagy háromfelé vesszük, lisztezett felületen körülbelül fél cm-es vastagságú, téglalap alakúra nyújtjuk és rákenjük a kókuszos habot. Feltekerjük, majd a rudakat a mélyhűtőbe tesszük legalább negyedórára és éles késsel körülbelül 1, 5 cm-es vastagságúra felvágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és körülbelül 180 °C- ra előmelegített sütőben megsütjük. ( kb 20 – 25 perc )

Baloghné Kele Judit receptje.