MÉTERES KALÁCS



Ajánld ismerőseidnek!





  A tésztákhoz:

2 × 3 tojás
2 × 3 evőkanál cukor
2 × 4 evőkanál liszt
2 × fél csomag sütőpor
2 × 2 evőkanál olaj
2 × 2 evőkanál víz
A kakaóshoz:

2 evőkanál holland kakaópor
A krémhez:

15 dkg margarin
10 dkg porcukor
4 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
A bevonáshoz:

10 dkg étcsokoládé
fél dl olaj





Három-három tojásból őzgerincformában egy sima és egy kakaós piskótát sütöttem. A tojásokat szétválasztottam, a sárgáját 1 evőkanál cukorral, a vízzel és az olajjal habosra kikevertem. A fehérjét 2 evőkanál cukorral habbá vertem. A tojás felvert habját a sárga masszával összekeverem, majd hozzáadtam a sütőporos lisztet. A kakaós tészta is ugyanígy készül, csak hozzáadom a kakaóport. A masszát kikent és morzsával hintett őzgerincformába öntöttem, és 170°C-on megsütöttem. Amikor kihűlt, mindegyiket 5 egyforma részre hosszában felszeltem.

A pudingot a tejjel a szokásos eljárással felfőztem. A margarinból és a porcukorból krémet kevertem. Amikor a puding kihűlt, összekevertem a porcukros margarinos krémmel.

A felvágott tésztákból felváltva egy barna és egy sima piskótalapot a krémmel összeragasztottam, majd egy jó órát hidegre tettem, hogy kicsit összeérjen. A csokoládét az olajjal gőz felett felolvasztottam, és a már hideg süteményre rákentem. Dermedés után szeleteltem

Domján Mária receptje.