Oreo kekszes szelet



Ajánld ismerőseidnek!





  Tészta:

50 dkg liszt
15 dkg porcukor
2 teáskanál szódabikarbóna
3 evőkanál kakaópor
1 nagyobb ( L) tojás
10 dkg sütőmargarin
kb 1,5 dl tej,de lehet többet is igényel

Krém:

3 csomag tejszín ízű pudingpor + 2 kanál liszt
8 evőkanál cukor
1 l tej
50 dkg vaj
kb. 10-12 db Oreo keksz
5 csomag vaníliás cukor





A lisztet a porcukorral, szódabikarbónával, kakaóporral, margarinnal elmorzsoljuk, felverjük a tojást villával, és hozzá öntünk a tejből, majd az előzőleg elmorzsolt liszthez öntjük, és fokozatosan adva hozzá addig a tejet amíg, egy jól nyújtható könnyű tészta masszát nem kapunk, kicsit hagyjuk pihenni kb. 30 percet, utána 3 lapban 25 x 35 sütőlemezen megsütjük, a sütőlemezt nem szoktam megkenni vagy lisztezni, szépen lecsúszik a megsült kakaós lap róla.

A pudingokat, és a lisztet kb. 3 dl tejjel csomó mentesre keverjük, közben a tejet a cukorral forrni tesszük, és megfőzzük a pudingot, a tűzről lehúzva ízesítjük a vaníliás cukorral, és gyakori kevergetéssel kihűtjük, miközben a vajat is kihabosítottuk, majd a kihűlt pudinghoz adva együtt is jól kihabosítjuk.
Az Oreo kekszekből néhány darabot egészen apróra morzsoljuk el, esetleg aprító géppel is megtehetjük úgy alaposabb, ezt a krémhez adva összekeverjük, a megmaradt kekszeket durvábbra tördeljük, de nem adjuk a krémhez, hanem majd amikor megtöltjük a lapokat szépen elosztva rá szórjuk a krémre, és ezután tegyük rá a másik lapot, és így tovább.
A felső lapot is megkenjük, és dekoráljuk, mindenki ízlése, elképzelése szerint.
A krém vastagság kb. olyan legyen mint a lap vastagsága, ne sajnáljuk a krémet hiszen az puhítja majd meg, a tésztát.

Molnárné Melinda receptje.