TUTTI-FRUTTI SZELET ETA MÓDRA



Ajánld ismerőseidnek!





  A tésztához sütök két piskótalapot, mindkettő nagy gáztepsi méretű, 30 × 40 cm-es.

Egy piskótalaphoz:

6 tojás
12 dkg porcukor
14 dkg finomliszt
6 g sütőpor
2 evőkanál víz
csipetnyi só a tojásfehérjébe




A tojások sárgáját kikeverem a porcukorral és a vízzel, majd hozzáadom az átszitált lisztet,  a sütőport és a tojásfehérje keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180°C-on megsütöm (tűpróba).

A krémhez:

3 csomag eperízű (vagy tutti-frutti) pudingpor
8 dl tej
30 dkg vaj (vagy margarin)
25 dkg kristálycukor
pici piros ételszínezék
5 dl Hulala habtejszín
A pudingport megfőzöm tejben, majd mikor leveszem a tűzhelyről, belekeverem a kristálycukrot, és lehűtöm. A vajat habosra keverem, hozzáadagolom a pudingot, s a színe végett teszek bele egy pici piros ételfestéket. Az alsó lapra rákenem a krémet, befedtem a másik lappal melynek a tetejére rásimítom a keményre felvert tejszínt. Színes cukorral díszítettem, jó magas és finom sütemény.

Jó étvágyat kívánok az isteni finom sütihez!

Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.